Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προβοκάτσια Ερντογάν για να εισβάλει στη Συρία η βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα;

Προβοκάτσια Ερντογάν για να εισβάλει στη Συρία η βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Αναρίθμητοι χρήστες του Twitter, από όλο τον κόσμο, κατηγορούν την κυβέρνηση της Τουρκίας για προβοκάτσια, σε ό,τι αφορά τη βομβιστική επίθεση την Τετάρτη στην Άγκυρα με θύματα Τούρκους στρατιωτικούς.

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε δίπλα σε λεωφορεία που μετέφεραν Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ περίμεναν στο φανάρι για να ανάψει πράσινο.

Το φοβερό χτύπημα έγινε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το Κοινοβούλιο και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αυτοί που χτύπησαν επέλεξαν ο στόχος τους να είναι στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας και αυτό από μόνο του δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 28 και 61 είναι οι τραυματίες.

Η τουρκική κοινή γνώμη θρηνεί με τρόπο που δεν έχει ξανακάνει. Βλέπετε στις προηγούμενες πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία τα θύματα ήταν Κούρδοι. Τώρα για πρώτη φορά οι νεκροί είναι Τούρκοι στρατιωτικοί και όλο αυτό δημιουργεί ένα φορτισμένο κλίμα.

Να σημειωθεί ότι ενώ στις προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις η Τουρκία κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος, η ίδια η οργάνωση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη για τα χτυπήματα. Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη για τα χτυπήματά του.

Οι υποψίες για πιθανή προβοκάτσια ενισχύονται από το γεγονός ότι από τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση της Τετάρτης, σύσσωμο το τουρκικό σύστημα κατηγόρησε αυτή τη φορά τους Κούρδους. Δίχως αποδείξεις, δίχως καμία έρευνα. Έτσι απλά.

Στο μόνο που η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει συντονιστεί ακόμα είναι σε ποιους Κούρδους θα ρίξει το φταίξιμο. Στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ή στους Κούρδους αντάρτες της Συρίας του YPG.

Βεβαίως για τους Τούρκους δεν έχει καμία διαφορά. PKK και YPG τα θεωρούν το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Αυτό που γράφεται ανοιχτά στο Twitter από χρήστες από όλο τον κόσμο είναι ότι η Τουρκία βρήκε την αφορμή που ζητούσε για να εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία.

“Οι βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα είναι δουλειά από μέσα. Η τουρκική κυβέρνηση θα κατηγορήσει το ISIS ή το YPG ώστε να μπορέσει να εισβάλει στη Συρία και να δημιουργήσει τη Ζώνη Ασφαλείας”, γράφει ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος λέει:

“Πάμε λοιπόν, αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως νομιμοποίηση όχι μόνο για καταπίεση κατά των Κούρδων αλλά και για εισβολή στη Συρία”.

“Όταν γίνεται μια βομβιστική επίθεση, όπως αυτή στην Άγκυρα, ο καλύτερος τρόπος να βρεις τον υπεύθυνο είναι να αναρωτηθείς ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί”, γράφει ένας άλλος.

“Δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάνουν τα πάντα για να κατηγορήσουν τους Κούρδους και να επιτεθούν στους Κούρδους στη Ροζάβα και στο Μπακούρ”, λέει ακόμα ένας, ενώ ο “διάσημος” χρήστης Kurdistani θα καταγγείλει: “Αυτή τη στιγμή τα τουρκικά Μέσα διαδίδουν ψέμματα στοχοποιώντας τους Κούρδους της Συρίας ώστε να τους εκδικηθούν επειδή εκδιώχνουν τους τζιχαντιστές από το Χαλέπι”.

Το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εξαντλήσει τις προβοκάτσιες. Για την ακρίβεια, η μια προβοκάτσια ακολουθεί την άλλη. Η παγκόσμια κοινή γνώμη, όμως, δεν δείχνει να πείθεται. Μετά από τόσες αποκαλύψεις και αποδείξεις για τις σχέσεις της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Συρίας με τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, οι πάντες γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της Τουρκίας στη συριακή κρίση.

Το μόνο επικίνδυνο είναι ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να αδιαφορεί πλήρως εάν με τις πράξεις του προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και έχει προειδοποιηθεί από τους Ρώσους ότι εκεί θα πάνε τα πράγματα εάν συνεχίσει.

Ο Τούρκος “σουλτάνος” θα αποτελέσει για εμάς μεγάλη έκπληξη εάν συμμαζευτεί. Δυστυχώς φοβόμαστε ότι θα το ανάψει το φιτίλι του μεγάλου χαμού…

twitter_sxolia

Σχετικά άρθρα