Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία κατηγορεί τον Ερντογάν ότι εξόπλισε το ISIS

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία κατηγορεί τον Ερντογάν ότι εξόπλισε το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (Kemal Kılıçdaroğlu), επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι η τουρκική κυβέρνηση έστειλε όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία.

“Η Τουρκία δεν έπρεπε να δώσει ένοπλη υποστήριξη σε τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία, όπως στο Ισλαμικό Κράτος”, ανάφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

“Έχτισαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Τουρκία. Τάφοι και τζαμιά βομβαρδίστηκαν. Είπαν ‘αίμα μπορεί να χυθεί στη Συρία αλλά ο Άσαντ πρέπει να φύγει’. Αλλά το πραγματικό τους πρόβλημα δεν είναι καθόλου ο Άσαντ”, πρόσθεσε.

“Ατιμάζετε την Τουρκία”, είπε ο Κιλιτσντάρογλου, υπογραμμίζοντας ότι ήταν πασίγνωστο ότι πολλές τζιχαντιστικές ομάδες εισήλθαν στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην κριτική που άσκησε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος κάλεσε το CHP να συμπεριφερθεί ως “εθνική αντιπολίτευση”.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης “δεν ήταν εθνική” και υποστήριξε ότι το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, AKP, “θέλει να φέρει τον ουαχαμπισμό στην Τουρκία του 21ου αιώνα”.

Σχετικά άρθρα