Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σλοβενία στέλνει στρατό στα σύνορα για τους πρόσφυγες

Η Σλοβενία στέλνει στρατό στα σύνορα για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σλοβενία,

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ζήτησε από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει την έγκρισή του ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να βοηθούν τους αστυνομικούς στον έλεγχο των συνόρων, καθώς οι χώρες κατά μήκος της λεγόμενης «βαλκανικής οδού» ενισχύουν τα μέτρα τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση.

«Πρόκειται για ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης των ελέγχων» δήλωσε η υπουργός Άμυνας Άντρεγια Κάτιτς, σύμφωνα με το σλοβενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο STA.

Τον περασμένο Οκτώβριο το κοινοβούλιο είχε εγκρίνει την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί νόμιμη η φύλαξη των εθνικών συνόρων από στρατιώτες. Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σχετικά με το νέο αίτημα της κυβέρνησης ενδέχεται να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η απόφαση της Σλοβενίας ακολουθεί την ανακοίνωση που έκαναν λίγο νωρίτερα οι αυστριακές αρχές ότι θα θέσουν ανώτατο ημερήσιο όριο στις αφίξεις μεταναστών στην Αυστρία.

Εφόσον εγκριθεί το αίτημα από το κοινοβούλιο —όπου απαιτείται η θετική ψήφος των δύο τρίτων των παρόντων βουλευτών— θα δοθούν στον στρατό αστυνομικές εξουσίες για τη φύλαξη των συνόρων επί τρεις μήνες, ωστόσο το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί.

Σχετικά άρθρα