Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιμέτωπο με τη χρεοκοπία το Ισλαμικό Κράτος – Ποια μέτρα πήρε!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χρεοκοπία,

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Ισλαμικό Κράτος, από τότε που άρχισαν οι Ρώσοι να βομβαρδίζουν τα κονβόι βυτιοφόρων που μετέφεραν παράνομο πετρέλαιο στην Τουρκία και όταν στον “χορό” μπήκαν και οι ΗΠΑ που σφυροκοπούν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που κατέλαβε η οργάνωση στη Συρία.

Παράλληλα, οι στρατηγικές επιτυχίες των Κούρδων σε όλα τα μέτωπα, που αποσκοπούν στο να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού και λαθρεμπορίου της οργάνωσης με την Τουρκία, έχουν χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά του αυτοανακηρυγμένου “χαλιφάτου”.

Τα ταμεία της οργάνωσης αδειάζουν και οι τζιχαντιστές προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη χρεοκοπία.

Το πρώτο μέτρο της οργάνωσης ήταν η μείωση μισθών. Το Ισλαμικό Κράτος δίνει μισθούς σε όλα τα μέλη της οργάνωσής του. Δεν πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι συνεχίζουν και παίρνουν τους μισθούς τους από τις κυβερνήσεις Συρίας και Ιράκ.

Το δεύτερο μέτρο που πήρε η οργάνωση, ήταν να ζητήσει από τους κατοίκους της Ράκα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας σε αμερικάνικα δολάρια.

Το τρίτο μέτρο, απελευθερώνει κρατούμενους με λύτρα 500 δολάρια το κεφάλι. Να σημειωθεί εδώ ότι 500 δολάρια είναι οι μισθοί ενός έτους στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος έφτασε μέχρι εδώ προσφέροντας πολλές παροχές στους τζιχαντιστές του, ιδιαίτερα στους ξένους εθελοντές.

Η οργάνωση έδινε “τρελούς” μισθούς για τα μέτρα της Συρίας, πλήρωνε επιδόματα γέννας, πρόσφερε σπίτια στους τζιχαντιστές, αυτοκίνητα… Βεβαίως σε ό,τι αφορά τα σπίτια και τα αυτοκίνητα ήταν συνήθως λάφυρα.

Τώρα όλα τα δώρα “κόβονται” και οι μισθοί μειώνονται. Η οργάνωση προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει δουλειές στη Λιβύη, όπου εκεί ακόμα δεν βομβαρδίζεται από δυτικά αεροσκάφη και κινείται σχετικά άνετα.

Σχετικά άρθρα