Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος πρώην Υπ. Τουρισμού: Τεράστια ζημιά για την Τουρκία η απώλεια των Ρώσων τουριστών

Τούρκος πρώην Υπ. Τουρισμού: Τεράστια ζημιά για την Τουρκία η απώλεια των Ρώσων τουριστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρισμός, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα από την πολιτική του Ερντογάν κόντρα στη Ρωσία, δήλωσε ο Τούρκος πρώην υπουργός Τουρισμού, Ερτουγρούλ Γκιουνάι.

“Αν γκρεμίσουμε όλες τις γέφυρες με τη Μόσχα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη Μόσχα” δήλωσε ο Τούρκος πρώην υπουργός.

Η σημαντικότητα της Ρωσίας ως εταίρου της Τουρκίας δεν περιορίζεται στον τουρισμό αλλά επεκτείνεται και στο εμπόριο, τις εξαγωγές, την παροχή υπηρεσιών, την πώληση αγροτικών προϊόντων, και στην περιφερειακή ασφάλεια, δήλωσε ο ίδιος.

Στον τομέα του τουρισμού η Τουρκία δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τις απώλειες των αφίξεων Ρώσων τουριστών, με πολίτες άλλων χωρών παρά την καμπάνια που διεξάγει διεθνώς, εκτιμά ο Γκιουνάι.

“Η Τουρκία υποδεχόταν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες που θα μπορούσαν να έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο αλλά τώρα αυτός ο αριθμός θα πέσει κάτω από το ένα εκατομμύριο, ένα νούμερο που δεν καλύπτεται με Κινέζους και Ινδούς” επισήμανε.

Ο Γκιουνάι θεωρεί ανεύθυνες τις εκτιμήσεις του Ερντογάν για αντικατάσταση των Ρώσων τουριστών με άλλους.

“Αυτό δεν θα βοηθήσει τον τουριστικό μας τομέα, εκεί που θα έπρεπε να είχαμε άριστες σχέσεις με τη Ρωσία” επέμενε.

Την ίδια στιγμή εκτίμησε πως για τη Ρωσία δεν ισχύει το ίδιο διότι οι Ρώσοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη και έτσι θα είναι εύκολο να αλλάξουν προορισμό με μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω και της τρομοκρατίας που έπληξε την Κωνσταντινούπολη.

Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας, δήλωσε ο Γκιουνάι, επισημαίνοντας πως δίχως αυτή τη σχέση το “τουρκικό οικονομικό θαύμα” δεν θα είχε επιτευχθεί, και ζήτησε να διορθωθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα πριν να είναι πολύ αργά…

 

Σχετικά άρθρα