Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Η Τουρκία βομβαρδίζει Κούρδους ενώ χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τζιχαντιστές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαρία Ζαχάροβα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία είναι «απολύτως παράνομες» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στα τουρκοσυριακά σύνορα είναι απολύτως παράνομο… Η Τουρκία βομβαρδίζει οικισμούς κατά μήκος των συνόρων, μεταφέρει χρήματα, ανθρώπους και όπλα εκεί», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την Τρίτη το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συνομίλησαν για τον πόλεμο στη Συρία. Οι δύο ηγέτες είπαν ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας και των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης βόρεια του Χαλεπίου ήταν ανησυχητικές, όπως δήλωσαν πηγές στο γραφείο του Ερντογάν.

Λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Συρία ενόσω παραμένει στην εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ζήτησαν τον “τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών”. Πρόσθεσαν δε ότι “οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή”…

Σχετικά άρθρα