Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Βάρβαρες οι επιχειρήσεις των Ρώσων στη Συρία

Ερντογάν: Βάρβαρες οι επιχειρήσεις των Ρώσων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στην εκτίμηση ότι η «βάρβαρη επιχείρηση» των δυνάμεων Ρωσίας και κυβέρνησης της Συρίας στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης χώρας, όπου στρατεύματα πιστά στον Μπασάρ αλ Άσαντ προελαύνουν προς τα τουρκικά σύνορα, έχει στόχο να δημιουργηθεί ένας διάδρομος για τους Κούρδους μαχητές, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε τις επικρίσεις συμμάχων της Τουρκίας διότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν με πυροβολικό τους μαχητές της κουρδικής οργάνωσης YPG στη Συρία. Υποστηρίζει πως αυτή, όπως και η πολιτική της πτέρυγα, το PYD, αποτελούν δημιούργημα του καθεστώτος του Άσαντ.

Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η βάρβαρη επιχείρηση της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος που έχει στόχο αμάχους. Τέτοιες επιθέσεις έχουν στόχο να δημιουργηθεί μια ζώνη που θα ελέγχει το PYD και επί του πεδίου έχει αναλάβει να διαχειριστεί το YPG».

Τέλος, σημείωσε: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στους δυτικούς συμμάχους μας για άλλη μια φορά: το YPG και το PYD είναι τρομοκρατικές οργανώσεις και όσοι τους βοήθησαν να σχηματίσουν αυτές τις δομές δεν θα συγχωρεθούν από την ιστορία».

Σχετικά άρθρα