Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας καταγγέλλει το Κίεβο

Ρωσικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας καταγγέλλει το Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρσεν Αβάκοφ, Αρσένι Γιατσένιουκ, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία,

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απέστειλε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, με φόντο τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια σε τρεις πόλεις.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας με ρωσική ανάμειξη. «Οι πόλεις αυτές βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και στόχος των κινήσεων αυτών είναι να μπουν στη χώρα ρώσοι στρατιώτες» τόνισε ο Αρσένι Γιατσένιουκ.

Τα επεισόδια αυτά εντάσσονται σε ένα αντι-ουκρανικό σχέδιο το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία με στόχο ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα να τα διασχίσουν και να εισβάλουν στο ουκρανικό έδαφος. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, είπε ο κ. Γιατσένιουκ, υποστηρίζοντας ακόμα ότι «οι εξτρεμιστές που κατέλαβαν δημόσια κτήρια στην ανατολική Ουκρανία συνεργάζονται με τις ειδικές δυνάμεις ξένων κυβερνήσεων».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε ευθέως τον Βλαντιμιρ Πούτιν και τον έκπτωτο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι κρύβονται πίσω από αυτές τις κινήσεις.

Σε μήνυμά του στο Facebook ο Αρσέν Αβάκοφ σημείωσε ότι ο έκπτωτος πρόεδρος σε συνεργασία με τον Πούτιν «διέταξαν και πλήρωσαν διαδηλωτές για να δημιουργηθεί νέο αποσχιστικό επεισόδιο στα ανατολικά της χώρας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πρόκειται για πολύ μικρές ομάδες ατόμων, οι οποίες και θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Σχετικά άρθρα