Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Η Τουρκία δεν έχει αποδείξεις για τους βομβαρδισμούς αμάχων

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντμίτρι Πεσκόφ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Με σκληρή γλώσσα απάντησε η Ρωσία στις κατηγορίες της Τουρκίας ότι βομβάρδισε σχολεία και νοσοκομεία στη βόρεια Συρία, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται σε νέο ζενίθ.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιες τοποθετήσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας δηκτικά ότι αυτοί που εξαπολύουν τέτοιες «αβάσιμες κατηγορίες» είναι και ανήμποροι να τις υποστηρίξουν με αποδείξεις».

Τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε νοσοκομεία και σχολεία βομβαρδίστηκαν τη Δευτέρα στις συριακές επαρχίες του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, με τα Ηνωμένα Έθνη να υπολογίζουν ότι περίπου 50 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Ένα από τα νοσοκομεία που επλήγησαν ελέγχεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι έκαναν λόγο για «εσκεμμένη» επίθεση, ρίχνοντας την ευθύνη στο συριακό καθεστώς και τη Μόσχα. «Είτε η [συριακή] κυβέρνηση είτε η Ρωσία» ήταν υπεύθυνη, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του γαλλικού κεφαλαίου της οργάνωσης.

Στον απόηχο της τραγωδίας, η Άγκυρα κατήγγειλε ότι η Ρωσία εκτελεί ένα «προφανές έγκλημα πολέμου» στη Συρία, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία δεν σταματήσει άμεσα τέτοιου είδους χτυπήματα.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν τρομοκρατική οργάνωση και αναγκάζει άμαχους να φύγουν, θα χρησιμοποιήσουμε μία πολύ αποφασιστική απάντηση», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατήγγειλε τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία ότι έχουν Ρώσους μισθοφόρους στις τάξεις τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η Ρωσία πέτυχε να τεθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το ζήτημα των βομβαρδισμών εναντίον Κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία, σε μία κίνηση που μπορεί να δοκιμάσει την ενότητα των Δυτικών συμμάχων, καθώς Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία έχουν καλέσει την Άγκυρα να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον των Κούρδων.

Σχετικά άρθρα