Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Δεν υπάρχει περίπτωση Brexit ούτε έχουμε plan B

Γιούνκερ: Δεν υπάρχει περίπτωση Brexit ούτε έχουμε plan B
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ντόναλντ Τουσκ, Σύνοδος Κορυφής,

Κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε απέκλεισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν δεν έχει “plan B” για ένα Brexit.

«Δεν έχουμε plan B, έχουμε ένα plan A. Η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ και θα είναι ένα εποικοδομητικό και ενεργό μέλος της Ένωσης», σημείωσε ο Γιούνκερ ενόψει της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, δύο ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Αν έλεγα ότι έχουμε ένα plan B, αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι υπάρχει κάποια θέληση από την πλευρά της Επιτροπής να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο ότι η Βρετανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Επομένως δεν υπεισέρχομαι στις λεπτομέρειες ενός σχεδίου Β», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Οι προτάσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, “θα εξεταστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή” από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ “και θα δούμε αν θεωρούνται δίκαιες ή όχι για τη Βρετανία και δίκαιες για τα άλλα κράτη μέλη”, σχολίασε επίσης ο Γιούνκερ.

Σχετικά άρθρα