Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Παλαιστίνιοι στέλνουν ανήλικους να χτυπούν Ισραηλινούς

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Σχεδόν οι μισοί (το 47%) των Παλαιστινίων που έχουν διαπράξει επιθέσεις ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών από τις αρχές Οκτωβρίου ήταν ηλικίας κάτω των 20 ετών, επισήμανε τη Δευτέρα η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, Σιν Μπετ.

Εκ των 228 επιθέσεων ή αποπειρών που κατέγραψε η Σιν Μπετ το διάστημα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου του 2015 και 10ης Φεβρουαρίου του 2016, το 10% των δραστών ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών και το 37% μεταξύ 16 και 20 ετών.

Επιπλέον, το 11% των δραστών ήταν νεαρά κορίτσια ή γυναίκες.

Από γεωγραφική άποψη, το 74% των επιθέσεων ή των αποπειρών επιθέσεων διαπράχθηκε στη Δυτική Όχθη, το 16% στην Ιερουσαλήμ στις δύο πλευρές της πόλης και το 10% σε ισραηλινό έδαφος.

Η μεγάλη πλειονότητα των επιθέσεων (80%) διαπράχθηκε από Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης, ενώ το 16% προερχόταν από την Ιερουσαλήμ και το 4% ήταν Ισραηλινοί Άραβες.

Η Σιν Μπετ σημειώνει επιπλέον ότι το 40% των δραστών προέρχονται από την περιοχή της Χεβρώνας και το 25% από την περιοχή της Ραμάλας.

Από την 1η Οκτωβρίου 172 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις και συγκρούσεις που συνταράσσουν το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Επίσης έχουν σκοτωθεί 26 Ισραηλινοί, ένας πολίτης από την Ερυθραία, ένας από το Σουδάν κι ένας Αμερικανός, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σχετικά άρθρα