Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έπεσε η Τελ Ριφάτ στα χέρια των Κούρδων – Οι τουρκόφιλοι καταρρέουν

Έπεσε η Τελ Ριφάτ στα χέρια των Κούρδων – Οι τουρκόφιλοι καταρρέουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Ριφάτ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η πόλη Τελ Ριφάτ, στη βορειοδυτική Συρία στην επαρχία του Χαλεπιού, έπεσε στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού που προσπάθησε να ανακόψει την κουρδική προέλαση.

Οι Κούρδοι είχαν την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη νίκη τους αυτή, η οποία εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές, σφυροκοπώντας τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Μετώπου που προσπάθησαν να υπερασπιστούν την πόλη.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και ο χάρτης της μάχης στο βορειοδυτικό Χαλέπι έχει πλέον διαμορφωθεί όπως βλέπετε στην εικόνα που ακολουθεί:

aleppo_map

Με το κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Με το πράσινο χρώμα είναι οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές, δηλαδή η Αλ Κάιντα και οι συμμαχικές της οργάνωσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση.

Ανατολικά, με το μαύρο, είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Όλες οι επιχειρήσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) πλέον επικεντρώνονται στην απελευθέρωση της Αζάζ.

Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψει να πέσει η Αζάζ στα χέρια των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που κορμός τους είναι οι Κούρδοι του YPG.

Η εκδίωξη των τζιχαντιστών από την Αζάζ θα σημάνει και το τέλος στα σχέδια του Ερντογάν να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Δείτε βίντεο μέσα από την Τελ Ριφάτ λίγο πριν απελευθερωθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Στα πλάνα οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές που πλέον δεν βρίσκονται στην πόλη:

Σχετικά άρθρα