Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας αντεπιτίθονται – Κατέλαβαν πόλη δίπλα στο Χαλέπι

Οι Κούρδοι της Συρίας αντεπιτίθονται – Κατέλαβαν πόλη δίπλα στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Ριφάτ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και συμμάχους τους από τη συριακή αντιπολίτευση κατέλαβαν το 70% του εδάφους της πόλης Τελ Ριφάτ, ανάμεσα στο Χαλέπι και στην Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

Η μεγάλη επίθεση του κυβερνητικού στρατού της Συρίας με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας και ιρανικών δυνάμεων, έχει οδηγήσει τις ένοπλες δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ σχεδόν 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) κατηγορούνται από την Τουρκία ως σύμμαχοι του καθεστώτος Άσαντ και ως τρομοκράτες, λόγω των αδελφικών τους σχέσεων με το παράνομο στην Τουρκία PKK.

Υποστηρίζονται ωστόσο από τις ΗΠΑ, αλλά και από τη Ρωσία, λόγω των μαχών στις οποίες έχουν εμπλακεί με το Ισλαμικό Κράτος.

Μικρές δυνάμεις Σύρων ανταρτών έχουν συμμαχήσει μαζί τους και είναι οι μόνες τις οποίες η Ρωσία αναγνωρίζει ως συμμάχους, αποκαλώντας τες «πατριωτική συριακή αντιπολίτευση».

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες πλήγματα κατά των κουρδικών θέσεων μέσα από το τουρκικό έδαφος.

Σχετικά άρθρα