Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαϊράκι Νταβούτογλου και σε Μέρκελ: Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους Κούρδους

Μπαϊράκι Νταβούτογλου και σε Μέρκελ: Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Άνγκελα Μέρκελ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Γερμανία, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Ριφάτ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας, με την οποία είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία, ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να απαντούν στις επιθέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν το Σάββατο και την Κυριακή μέσα στη Συρία στόχους των YPG και ο Νταβούτογλου έχει ζητήσει να αποσυρθούν οι Κούρδοι της Συρίας από τις περιοχές που έχουν καταλάβει, στα βόρεια του Χαλεπιού, μεταξύ των οποίων είναι και η αεροπορική βάση Μέναγκ.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στο PYD (το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να διεξάγει επιθετικές ενέργειες. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας απάντησαν με ικανοποιητικό τρόπο και θα συνεχίσουν να το κάνουν», είπε ο Νταβούτογλου στη Γερμανίδα καγκελάριο.

Σχετικά άρθρα