Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή Μπάιντεν σε Νταβούτογλου: Στοπ στους βομβαρδισμούς των Κούρδων

Εντολή Μπάιντεν σε Νταβούτογλου: Στοπ στους βομβαρδισμούς των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Ριφάτ, Τζιχαντιστές, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία, Χαλέπι,

Τηλεφωνική εντολή να σταματήσουν οι τούρκικοι βομβαρδισμοί στους Κούρδους της Συρίας, έδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο κ. Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Νταβούτογλου,για να συζητήσει μαζί του την επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αποκλιμάκωση στην περιοχή, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος σημείωσε τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την αποθάρρυνση των κουρδικών δυνάμεων να εκμεταλλευτούν τις σημερινές συνθήκες για να αδράξουν επιπλέον έδαφος κοντά στα τουρκικά σύνορα, και κάλεσε την Τουρκία να δείξει αμοιβαία αυτοσυγκράτηση σταματώντας τις επιθέσεις από δυνάμεις πυροβολικού στην περιοχή.

Πάντως, οι Τούρκοι είναι εξοργισμένοι με τη στάση της Αμερικής, που θεωρεί συμμάχους της τους Κούρδους της Συρίας, αντίθετα από την Άγκυρα που τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στήριξε πλήρως τους Κούρδους της Συρίας, παραδεχόμενος ότι είναι σύμμαχοι της Αμερικής στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα