Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός σε ενέδρα εμίρης (“πρίγκιπας”) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Νεκρός σε ενέδρα εμίρης (“πρίγκιπας”) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μια ομάδα ενόπλων έστησε ενέδρα και επιτέθηκε το Σάββατο σε μια αυτοκινητοπομπή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική πόλη της Συρίας, Ντέιρ Αλ Ζουρ.

“Ένα κονβόι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποτελούμενο από δύο αυτοκίνητα και 7 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ένας εμίρης (πρίγκιπας – οπλαρχηγός) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, δέχθηκε επίθεση από μια άγνωστη ομάδα ενόπλων”, δήλωσε ένας δημοσιογράφος ακτιβιστής του σάιτ “Η Ντέιρ Αλ Ζουρ σφάζεται σιωπηλά” στο σάιτ ARA News.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν πέντε τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ο εμίρης, ενώ οι άλλοι δύο έμειναν τραυματισμένοι στο σημείο της ενέδρας.

“Οι ένοπλοι, που κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι από τα σημεία ελέγχου της οργάνωσης και εισήλθαν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, πιθανώς να είναι μέλη της τοπικής αραβικής φυλής Αλ Σεϊτάτ”, είπε η ίδια πηγή.

Η φυλή Αλ Σεϊτάτ υπέστη μεγάλες απώλειες από το Ισλαμικό Κράτος πριν ενάμιση χρόνο. Περισσότερα από 700 μέλη της φυλής εκτελέστηκαν επειδή είχαν αρνηθεί να ορκιστούν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον αυτοανακηρυγμένο “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Σχετικά άρθρα