Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ απαίτησαν από την Τουρκία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους

Οι ΗΠΑ απαίτησαν από την Τουρκία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Ριφάτ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ενώ το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει τους Κούρδους αντάρτες του YPG που επιτίθενται στην πόλη Τελ Ριφάτ στη βορειοδυτική Συρία, που την κρατάνε τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και σύμμαχοί τους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσε έκτακτη συνέντευξη βράδυ Σαββάτου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε έκτακτη συνέντευξή του το βράδυ του Σαββάτου σε εθνικό δίκτυο υποστήριξε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία απειλούν την Τουρκική ασφάλεια.

Το YPG, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν εκπροσωπεί ούτε του Κούρδους ούτε τους Σύρους και γι αυτό πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει τις περιοχές που κατέχει γύρω από την πόλη Αζάζ.

Η Αζάζ είναι στρατηγικής σημασίας πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, επειδή η Τουρκία τη χρησιμοποιεί ως “πύλη” για να βάζει εθελοντές, όπλα, πυρομαχικά, εφόδια και ό,τι άλλο χρειαστεί για να υποστηρίζει τους μισθοφόρους τζιχαντιστές της.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επίσης υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν θα επιστρέψει σε καμία δύναμη να απειλήσει τα σύνορά της.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ αντιδρώντας έστειλε μήνυμα προς τους Κούρδους συμμάχους του, του YPG, να μην εκμεταλλευθούν την κατάσταση στο Χαλέπι και κατακτήσουν εδάφη, ενώ διαμήνυσε προς την Τουρκία ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα τα πυρά πυροβολικού.

Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ: Μεγάλη μάχη Σάββατο βράδυ στη Συρία – Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν – Οι Κούρδοι επιτίθενται

Σχετικά άρθρα