Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί κομάντος την “έπεσαν” με ελικόπτερα και συνέλαβαν 20 τζιχαντιστές

Αμερικανοί κομάντος την “έπεσαν” με ελικόπτερα και συνέλαβαν 20 τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ έκαναν επιδρομή σε προπύργια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βορειοδυτικό Ιράκ και συνέλαβαν πολλούς τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, σύμφωνα με τοπικές πηγές από την επαρχία της Νινευή.

Η καταδρομική επιχείρηση έγινε το βράδυ της Πέμπτης στις περιοχές του Κασκ και της Μπαντούς κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη.

“Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επτά ελικόπτερα Απάτσι και ένα ντρον κατά τη διάρκεια της επιδρομής”, είπε μια πηγή στο ARA News.

“Η επιχείριση είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα κονβόι αποτελούμενο από τρία οχήματα. Τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και 4 οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”, είπε η ίδια πηγή.

“Οι συλληφθέντες τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με τα ελικόπτερα Απάτσι σε άγνωστη τοποθεσία”, πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ARA News.

Η καταδρομική επιχείριση έχει θέσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη σε συναγερμό.

Σχετικά άρθρα