Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλός υπουργός: Η Ευρωζώνη χρειάζεται δικό της υπουργό Οικονομικών

Ιταλός υπουργός: Η Ευρωζώνη χρειάζεται δικό της υπουργό Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Πιερ Κάρλο Πάντοαν,

Η Ευρωζώνη χρειάζεται τον δικό της υπουργό Οικονομικών και πρέπει να επιταχύνει την διαδικασία ενοποίησης των τραπεζικών και δημοσιονομικών της πολιτικών για να αντιμετωπίσει την οικονομική και μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει», δήλωσε σε συνέντευξη του στην POLITICO o Πιερ Κάρλο Παντοάν.

«Είμαι υπέρ του να κινηθούμε προς την δημιουργία μιας θεσμικής φιγούρας» ανέφερε ο Ιταλός υπουργός από τις Βρυξέλλες. «Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν μας αρέσει αλλά τι επιδιώκουμε. Ποια θα ήταν η εντολή ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης;» σημείωσε.

Ο κ. Παντοάν υποστήριξε ακόμα ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλούσε αντι-ευρωπαϊκά αισθήματα σε όλη την ήπειρο και θα ενθάρρυνε και άλλες κυβερνήσεις να διεξάγουν ανάλογα δημοψηφίσματα.

Ο ίδιος επισήμανε πως το δημοψήφισμα στην Βρετανία έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το μπλοκ των 29. «Η Βρετανία ήταν πάντοτε διαφορετική. Αλλά αυτό γίνεται σε μια εποχή που τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχουν κλονιστεί» προειδοποίησε.

Σχετικά άρθρα