Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βετεράνος της Αεροπορίας των ΗΠΑ ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Βετεράνος της Αεροπορίας των ΗΠΑ ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ένας βετεράνος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, o Τάιροντ Νάθαν Γουέμπστερ Παγκ (Tairod Nathan Webster Pugh) οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος ότι αποπειράθηκε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πολίτης μέσα στις ΗΠΑ που δικάζεται με αυτές τις κατηγορίες.

Ο 48χρονος είναι κάτοικος του Νιου Τζέρσεϊ και είναι ένας από τους 80 ανθρώπους που διώκονται στις ΗΠΑ για υποθέσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το FBI έχει στοιχεία ότι και στις 50 αμερικανικές πολιτείες υπάρχουν ύποπτοι ως υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο κατηγορούμενος, που υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία από το 1986 έως το 1990 και τελευταία εργαζόταν ως μηχανικός σε εμπορικά αεροπλάνα στο Κουβέιτ, τον Ιανουάριο του 2015 αγόρασε εισιτήριο χωρίς επιστροφή από το Κάιρο της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι σκοπός του ήταν να περάσει στη Συρία, μέσω Τουρκίας, και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι τουρκικές Αρχές τον έστειλαν πίσω στο Κάιρο όπου οι εκεί Αρχές ανακάλυψαν ότι είχε πάνω του αρκετές χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές, μεταξύ των οποίων και ένα κινητό τηλέφωνο με μια φωτογραφία με οπλοπολυβόλο.

Στη συνέχεια τον απέλασαν στις ΗΠΑ, όπου εκεί είπε σε ένα μυστικό πράκτορα ότι πήγε στην Τουρκία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Στον φορητό του υπολογιστή βρέθηκαν προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όπως και το προσχέδιο ενός γράμματος που το είχε γράψει για να το στείλει σε μια γυναίκα που είχε παντρευτεί στην Αίγυπτο το 2014, στο οποίο ανέφερε ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει τα προσόντα του για να υπερασπιστεί το Ισλαμικό Κράτος.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε “αθώος” και ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε στην Τουρκία για να βρει δουλειά.

Για κακή του τύχη ήταν από παλιά γνώριμος στις Αρχές, όταν ένας συνάδελφός του είχε αναφέρει το 2001 στο FBI ότι ο 48χρονος “συμπαθούσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και θεωρούσε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις το 1998 στις αμερικανικές Πρεσβείες ήταν δικαιολογημένες”.

Το 2002 ένας άλλος συνάδελφός του είχε αναφέρει στο FBI ότι ο 48χρονος σήμερα ύποπτος, είχε εκφράσει την επιθυμία του να πάει και να πολεμήσει στην Τσετσενία.

Σχετικά άρθρα