Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δημοσιογράφο στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δημοσιογράφο στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δημοσιογράφοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν δημοσίως την Τρίτη έναν Ιρακινό δημοσιογράφο στην κατεχόμενη πόλη Μοσούλη, πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Ο Ουαθίκ Αμπντουλουανάμπ (Wathiq Abdulwahab), δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας Hadbaa, εκτελέστηκε δημοσίως από εκτελεστικό απόσπασμα των τζιχαντιστών της οργάνωσης.

“Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί τη Δευτέρα από την ισλαμιστική “αστυνομία” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη συνοικία Σουκάρ της Μοσούλης επειδή τραβούσε φωτογράφιζε ένα κέντρο κράτησης της οργάνωσης”, είπε ένας τοπικός ακτιβιστής στο ARA News.

Μια ημέρα μετά τη σύλληψή του, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στη Μοσούλη διέταξε τους τζιχαντιστές να εκτελέσουν τον 32χρονο δημοσιογράφο δημοσίως επειδή παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας που έχει επιβάλλει η οργάνωση.

Ο Αμπντουλουανάμπ εκτελέστηκε δημοσίως μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους στην πλατεία Ζουχούρ στην ανατολική Μοσούλη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει εκατοντάδες δημοσιογράφους και διαδικτυακούς ακτιβιστές σε Συρία και Ιράκ κατηγορούμενους για κατασκοπία.

Σχετικά άρθρα