Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μαμά Κάμερον τα έβαλε με το γιο της για τους πρόσφυγες

Η μαμά Κάμερον τα έβαλε με το γιο της για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ντέιβιντ Κάμερον, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Αντιπολίτευση από τη μητέρα του σίγουρα δεν περίμενε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να συναντά αντιδράσεις μέσα από την οικογένειά του.

Η μητέρα και η θεία του Κάμερον είναι στην πρώτη γραμμή των διαμαρτυρομένων Βρετανών που υπέγραψαν αιτήσεις εναντίον των κοινωνικών περικοπών που αφορούν σε κέντρα παραμονής παιδιών, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Η υπογραφή των αιτήσεων εναντίον του κλεισίματος των κέντρων οργανώθηκε από ομάδες πολιτών που αντιδρούν στις περικοπές.

Η Μέρι Κάμερον, 81 ετών, συνταξιούχος δικαστικός, προσήλθε στο νομαρχιακό συμβούλιο του Οξφορντσιρ, όπου έχουν την πλειοψηφία οι Συντηρητικοί, και υπέγραψε, όπως και περισσότεροι από 10.000 άλλοι. Πολλοί ψηφοφόροι των Τόρις διαμαρτυρήθηκαν μαζί με την κ. Κάμερον για τα σχέδια της κυβέρνησης να κλείσει 44 κέντρα ημέρας για τα παιδιά στην περιοχή. «Το όνομά μου είναι στην αίτηση, αλλά δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο», δήλωσε η κ. Κάμερον στην εφημερίδα «Daily Mail».

Η Μέρι Κάμερον φαίνεται ότι πείστηκε από την αδελφή της Κλερ Κάρι, η οποία την ξεσήκωσε να υπογράψουν μαζί την αίτηση διαμαρτυρίας στην περιφέρειά τους, Οξφορντσιρ. Η θεία του Κάμερον, μάλιστα, δήλωσε ότι θεωρεί την πολιτική των περικοπών «απολύτως λάθος». Η 78χρονη κ. Κάρι είναι μαχητική και δηλώνει αποφασισμένη -για κακή τύχη του Βρετανού πρωθυπουργού- να διαδηλώσει έξω από την έδρα της νομαρχίας, όταν θα τεθεί προς συζήτηση το μέτρο για τους παιδικούς σταθμούς.

Οπως τόνισε στην «Ντέιλι Μίρορ», το κλείσιμο των κέντρων για τα παιδιά θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και θα απομονώσει πολλές οικογένειες. Μαμά και θεία θα συνεχίσουν την αντιπολίτευση στον Ντέιβιντ Κάμερον. Η κ. Κάμερον είχε διαφωνήσει κι άλλοτε με την κυβέρνηση του γιου της για κοινωνικά ζητήματα, ωστόσο πρώτη φορά, όπως φαίνεται, είναι έτοιμη να κατέβει στον δρόμο.

Η κατάργηση των κέντρων για τα παιδιά μελετάται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης 10 εκατομμυρίων ευρώ από το Οξφορντσιρ. Το βάρος των περικοπών έχει πέσει στα τοπικά συμβούλια της Βρετανίας, που προσπαθούν να εξοικονομήσουν μεγάλα ποσά ύστερα από τις μειώσεις κατά 40% της χρηματοδότησής τους από την κυβέρνηση.

Οι περικοπές περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των Συντηρητικών και είχαν ανακοινωθεί από τον Ντέιβιντ Κάμερον. Περίπου 12 δισεκατομμύρια σκοπεύει να εξοικονομήσει συνολικά η κυβέρνηση από κοινωνικές δαπάνες, ακολουθώντας τη σφιχτή οικονομική πολιτική της, ωστόσο η επιλογή των πηγών μείωσης δαπανών ανήκει στα τοπικά συμβούλια.

Οι τοπικοί άρχοντες θα ψηφίσουν ποια και πόσα κέντρα ηλικιωμένων, παιδιών, δημόσιες βιβλιοθήκες θα κλείσουν. Ο ίδιος ο Κάμερον είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του με επιστολή στο συμβούλιο του Οξφορντσιρ για το κλείσιμο ορισμένων κέντρων ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), μουσείου κ.λπ. Ωστόσο, ο επικεφαλής του νομαρχιακού συμβουλίου τού απάντησε ότι οι περικοπές είναι το αποτέλεσμα της απόφασης για μείωση δαπανών που έχει ληφθεί από την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου.

Σχετικά άρθρα