Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τώρα η Μέρκελ διαψεύδει και τον Πάπα – “Δεν θυμάμαι να εξοργίστηκα”

Τώρα η Μέρκελ διαψεύδει και τον Πάπα – “Δεν θυμάμαι να εξοργίστηκα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Καθολική Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Δύσκολες ώρες για την Άνγκελα Μέρκελ. Στην Ευρώπη η ηγεμονία της αμφισβητείται, το προσφυγικό “πνίγει” τη Γερμανία, οι “συμφωνίες” με τον Ερντογάν δεν “βγαίνουν”, ο Πούτιν της λέει “να προσέχει τι λέει”, οι Αμερικανοί την έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα της, η Deutsche Bank είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι, έχει και τον πάπα Φραγκίσκο να την “καρφώνει” ότι την εξόργισε.

H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θυμάται να «εξοργίστηκε» με τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για την Ευρώπη, γνωστοποίησε η καγκελαρία της Γερμανίας σχολιάζοντας όσα αφηγήθηκε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε ιταλική εφημερίδα.

«Μπορώ να σας πω ως εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ότι η καγκελάριος δεν θυμάται να είχε μια τηλεφωνική συνομιλία επί αυτού του ζητήματος με τον Πάπα. Και εκτιμά κάθε μία από τις συναντήσεις (ή συνομιλίες) με εκείνον εξαιρετικά» επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου που ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφηγήθηκε ότι του τηλεφώνησε η Γερμανίδα καγκελάριος λίγο μετά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών στο Στρασβούργο, τον Νοέμβριο του 2014:

«Ήταν λίγο θυμωμένη, καθώς είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μια στείρα γυναίκα, που δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Εκείνη με ρώτησε εάν πραγματικά πίστευα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να κάνει παιδιά».

Ο ποντίφικας συχνά επικρίνει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για καίρια ζητήματα όπως τους χειρισμούς της προσφυγικής κρίσης.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα σε μία συνέντευξη στη διαδικτυακή εφημερίδα Asia Times, αφού είχε εξάρει τον δυναμισμό που επιδεικνύουν οι Κινέζοι, είχε επισημάνει:

«Έχουμε τη γιαγιά Ευρώπη. Μοιάζει να μην είναι πλέον Μητέρα Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα καταφέρει να αναλάβει εκ νέου αυτό το ρόλο!».

Σχετικά άρθρα