Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 300 Ιρακινούς κρατούμενους στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 300 Ιρακινούς κρατούμενους στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν περίπου 300 Ιρακινούς στη Μοσούλη, την πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας της Νινευή.

Μεταξύ των θυμάτων των ομαδικών εκτελέσεων συμπεριλαμβάνονται πολίτες ακτιβιστές και πρώην μέλη του ιρακινού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, όλοι κάτοικοι της Μοσούλης.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού στην επαρχία της Νινευή, Μαχμούντ Σουράτζι, επιβεβαίωσε την εκτέλεση των 300 ανθρώπων από το Ισλαμικό Κράτος.

“Η τρομοκρατική οργάνωση διέπραξε τις εκτελέσεις σε διαφορετικά σημεία σε όλη τη Μοσούλη”, είπε.

“Τα περισσότερα από τα θύματα εκτελέστηκαν μέσα στα κέντρα κράτησης που έχει δημιουργήσει η οργάνωση εντός της πόλης και στα περίχωρά της”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σουράτζι, ο οποίος επιβεβαίωσε τις εκτελέσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό Sumariyah την Κυριακή, η πλειονότητα των θυμάτων ήταν πρώην μέλη της εθνικής ασφάλειας και των ιρακινών κυβερνητικών ενόπλων δυνάμεων.

“Μεταξύ τους ήταν και αρκετοί διαδικτυακοί ακτιβιστές που είχαν συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες εφόδους”, είπε ο Ιρακινός αξιωματούχος.

Ο Σουράτζι, που επικαλέστηκε ως πηγές του κύκλους που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, υπογράμμισε ότι οι εκτελέσεις έγιναν από αποσπάσματα με πυροβόλα όπλα.

Η πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια που είπε είναι ότι οι εκτελεσθέντες πριν θανατωθούν βασανίστηκαν από τους ξένους εθελοντές τζιχαντιστές.

Οι νεκροί θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους στα προάστια της Μοσούλης.

Σχετικά άρθρα