Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο YPG στην Αΐν Ίσα και αποκρούστηκε

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο YPG στην Αΐν Ίσα και αποκρούστηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αΐν Ίσσα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι κουρδικές δυνάμεις του YPG στη Συρία απέκρουσαν την Κυριακή επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος νότια της πόλης Αΐν Ίσα, στα βόρεια της επαρχίας Ράκα στη Συρία.

Οι τζιχαντιστές χτύπησαν με όλμο ένα σημείο ελέγχου (μπλόκο) του YPG στη νότια είσοδο της Αΐν Ίσα.

Από την οβίδα σκοτώθηκαν δύο Κούρδοι στρατιώτες πριν ξεσπάσουν μάχες μεταξύ των Κούρδων και των τζιχαντιστών, οι οποίοι εξαπέλυσαν στη συνέχεια επίθεση περιμετρικά της Αΐν Ίσα.

Μιλώντας στο ARA News ο αξιωματούχος του YPG Χαμπούν Οσμάν είπε ότι οι μάχες συνεχίστηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν πια οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν πίσω στις θέσεις τους, στην πόλη Ράκα, την οποία έχουν ανακηρύξει πρωτεύουσά τους στη Συρία.

“Τουλάχιστον τέσσερις τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στις μάχη, όπου οι δυνάμεις μας αμύνθηκαν με πυρά από οπλοπολυβόλα για να τους αποκρούσουμε”, είπε ο Οσμάν.

“Τελικά οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την περιοχή δεχόμενοι βαριά πυρά από τις μονάδες του YPG”, πρόσθεσε.

Η πόλη Αΐν Ίσα απελευθερώθηκε από τις κουρδικές δυνάμεις του YPG πριν από 8 μήνες, ύστερα από σκληρή μάχη.

Από τότε, το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις στις θέσεις του YPG μήπως και καταφέρει να διεισδύσει στην πόλη.

Σχετικά άρθρα