Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 40.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα στο Νότιο Σουδάν

Πάνω από 40.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα στο Νότιο Σουδάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νότιο Σουδάν, Πείνα,

Πάνω από 40.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα σε περιοχές του Νότιου Σουδάν, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη, απευθύνοντας έκκληση στους αντιμαχόμενους να επιτρέψουν να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια.

«Σχεδόν το 25% του πληθυσμού της χώρας συνεχίζει να έχει ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια κατεπειγόντως και τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα μιας καταστροφής, επισήμαναν ο Οργανισμός Επισιτισμού και Γεωργίας (FAO), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) σε κοινή τους ανακοίνωση.

Το Νότιο Σουδάν έχει περιέλθει στη χειρότερη ανθρωπιστική κατάσταση των τελευταίων δύο και πλέον ετών, εν μέσω του εμφυλίου πολέμου που σημαδεύεται από ωμότητες και καταγγελίες περί διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, περιλαμβανομένης της εμπόδισης της παράδοσης βοήθειας σε τρόφιμα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι συνθήκες «εκφυλίζονται» όλο και περισσότερο στη χώρα, όπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

«Οι οικογένειες κάνουν όλα όσα μπορούν για να επιβιώσουν, αλλά δεν έχουν και πολλές επιλογές», σχολίασε ο Τζόναθαν Βιτς, εκπρόσωπος της UNICEF για το Νότιο Σουδάν.

«Πολλές ζώνες όπου οι ανάγκες είναι οι πιο πιεστικές είναι απρόσιτες λόγω των συνθηκών ασφαλείας. Είναι κρίσιμο να αποκτήσουμε αμέσως ανεμπόδιστη πρόσβαση» σε αυτές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα