Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές: Θάνατος ανθρώπου στην Ινδία από χτύπημα μετεωρίτη!

Πρωτοφανές: Θάνατος ανθρώπου στην Ινδία από χτύπημα μετεωρίτη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Μετεωρίτης,

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση που έρχεται από την Ινδία σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά στα χρονικά, πέθανε άνθρωπος από χτύπημα μετεωρίτη!

Το θάνατο ενός άντρα και τον τραυματισμό τριών ακόμα ατόμων προκάλεσε η πτώση ενός μετεωρίτη στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Vallore στην Ινδία το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της ινδικής πολιτείας Tamil Nadu.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, που ερεύνησαν το περιστατικό, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, δηλώνοντας πως δεν είναι προφανές για ποιο λόγο η κυβέρνηση συμπέρανε πως η έκρηξη προκλήθηκε όντως από πτώση μετεωρίτη. Όπως μάλιστα τόνισαν, δεν υπάρχει κανένας επιβεβαιωμένος θάνατος από πτώση μετεωρίτη στην ιστορία.

Συνεπώς, αν ο θάνατος του Ινδού οδηγού λεωφορείου, Kamaraj, προκλήθηκε από μετεωρίτη, τότε θα πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στον κόσμο, που έχασε τη ζωή του από αυτή την αιτία.

Παρά την έντονη δυσπιστία του επιστημονικού κόσμου, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Tamil Nadu, J Jayalalithaa, επιβεβαίωσε το περιστατικό, συμπληρώνοντας πως θα αποζημιώσει την οικογένεια του θύματος με 100.000 ινδικά ρουπία. Ακόμη δυο κηπουροί και ένας φοιτητής που τραυματίστηκαν, αναμένεται να αποζημιωθούν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη σχημάτισε στο έδαφος έναν κρατήρα 1,5 μέτρου βάθους, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν μια μαύρη πέτρα στο ίδιο σημείο.

Ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών δήλωσε πως πρόκειται να συνεργαστούν με εμπειρογνώμονες από το Ινδικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής στην Bengaluru, από τους οποίους θα ζητηθεί μια λεπτομερής ανάλυση της πέτρας για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για απομεινάρι ενός μετεωρίτη. Επιπλέον, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το ινστιτούτο θα επισκεφθεί την πανεπιστημιούπολη, όπου βρίσκεται ο κρατήρας στις 8 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, μια ειδική ομάδα ειδική στους εκρηκτικούς μηχανισμούς πήρε δείγματα από τα συντρίμμια την Κυριακή για ανάλυση στο Περιφερειακό Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών. Η αστυνομία σχολίασε ότι προκαταρκτική έρευνα απέκλεισε το ενδεχόμενο του να προκλήθηκε η έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος αξιωματικός δήλωσε πως: «Δεν βρήκαμε κανένα ίχνος εκρηκτικών ουσιών, έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί η έκρηξη από βόμβα. Θα περιμένουμε τη νεκροψία στο σώμα του οδηγού Kamaraj και την έκθεση από τον ιατροδικαστή για να επιβεβαιώσει τι προκάλεσε την έκρηξη».

Σημειώνουμε πως, η έκρηξη, συνέβη κατά τη διάρκεια μαθημάτων στην πανεπιστημιούπολη, όταν μαθητές, δάσκαλοι και προσωπικό ήταν εντός του κεντρικού κτιρίου, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές. Ακόμα, πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

 

Σχετικά άρθρα