Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσόφωνοι κατέλαβαν το διοικητήριο στο Ντονέτσκ, επεισόδια στο Χάρκοβο

Ρωσόφωνοι κατέλαβαν το διοικητήριο στο Ντονέτσκ, επεισόδια στο Χάρκοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλωτές, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία, Χάρκοβο,

Τουλάχιστον 150 ρωσόφωνοι διαδηλωτές εισέβαλαν την Κυριακή στην έδρα της επαρχιακής διοίκησης στην πόλη Ντονέτσκ, στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία.

Είχε προηγηθεί συλλαλητήριο με περισσότερους από 2.000 διαδηλωτές κοντά στο κυβερνητικό κτίριο, το οποίο φυλασσόταν από την αστυνομία.

Στο τέλος της συγκέντρωσης περίπου 150 άτομα αποσπάστηκαν από τη διαδήλωση για να επιτεθούν στο κτίριο της τοπικής διοίκησης.

Αν και απωθήθηκαν από την αστυνομία, περίπου 50 ρωσόφωνοι κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, να κατεβάσουν την ουκρανική σημαία και να υψώσουν στη θέση της τη ρωσική, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ανέβηκε στο twitter.

twitter1

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως “Ντονέτσκ, ρωσική πόλη”, “Δώστε μας δημοψήφισμα” για την ανεξαρτησία και την επανασύνδεση με τη Ρωσία ή “Έξω το ΝΑΤΟ”.

Αφότου ανατράπηκε στα τέλη Φεβρουαρίου η φιλορωσική κυβέρνηση της Ουκρανίας από ακροδεξιούς ναζιστές διαδηλωτές, έπειτα από αιματηρές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Κίεβο, οι εντάσεις δεν έχουν πάψει στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εκεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει δεσμευθεί να “υπερασπιστεί με όλα τα μέσα” τους ρωσόφωνους πληθυσμούς των δημοκρατιών της πρώην ΕΣΣΔ.

Η κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο είχε ως αποτέλεσμα την επανασύνδεση της χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία έπειτα από ένα δημοψήφισμα που δεν έχει αναγνωριστεί από την Ουκρανία και τους Δυτικούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για “προσάρτηση”.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην Ουκρανική Πράβδα, επεισόδια σημειώθηκαν και στο Χάρκοβο που ρωσόφωνοι συγκρούστηκαν με τους ναζί του Δεξιού Τομέα.

Οι βίαιες συγκρούσεις της Κυριακής κάνουν ξεκάθαρο ότι η κρίση στην Ουκρανία δεν έχει καθόλου εκτονωθεί και πιθανώς να έχουμε σύντομα ραγδαίες εξελίξεις…

Σχετικά άρθρα