Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30 τζιχαντιστές νεκροί σε μάχες με Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ

30 τζιχαντιστές νεκροί σε μάχες με Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 30 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν το Σάββατο σε μάχες με τους Κούρδους Πεσμεργκά στην πόλη Μακχμούρ στο βόρειο Ιράκ.

Οι μάχες ξέσπασαν όταν οι τζιχαντιστές εξετέλεσαν τρεις βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα βόμβες στοχεύοντας τα αρχηγεία των Πεσμεργκά στη Μακχμούρ.

“Το Ισλαμικό Κράτος το απόγευμα του Σαββάτου εκτέλεσε τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στο αρχηγείο των Πεσμεργκά, ενώ παράλληλα άλλοι τζιχαντιστές προσπάθησαν να διεισδύσουν σε χωριά προσφάτως απελευθερωμένα στην περιοχή”, είπε ο Κούρδος αξιωματικός Ρεσίντ Σούφι στο ARA News.

Από τις μάχες σκοτώθηκαν και 8 στρατιώτες των Κούρδων Πεσμεργκά.

“Οι Πεσμεργκά τελικώς απέκρουσαν την επίθεση αφού σκότωσαν περισσότερους από 30 τζιχαντιστές και αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να αποσυρθούν”, είπε ο ίδιος αξιωματικός.

Οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ, υποστηριζόμενες από ένοπλες πολιτοφυλακές από μέλη ντόπιων αραβικών φυλών, κατάφεραν την Πέμπτη να απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος την πόλη Κουντέλα στα δυτικά του Μακχμούρ, εκδιώκοντας πλήρως τους τζιχαντιστές από την περιοχή.

Επίσης το Σάββατο οι Πεσμεργκά απελευθέρωσαν τα χωριά Τζίρε και Μέρντε στην περιοχή του Μακχμούρ.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε τις τελευταίες ημέρες και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος.

Σχετικά άρθρα