Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν σε αρχηγείο των SDF

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν σε αρχηγείο των SDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισαν το Σάββατο το αρχηγείο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία που αποτελείται από τους Κούρδους του YPG, Άραβες δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο βομβαρδισμός με όλμους των τζιχαντιστών χτύπησε ένα Τμήμα Ασφαλείας και ένα σημείο ελέγχου (μπλόκο) των SDF κοντά στο χωριό Κάνα, στην ύπαιθρο της Χασάκα.

Στη συνέχεια τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν με οπλοπολυβόλα βάλλοντας στους παραπάνω στόχους.

Από τον βομβαρδισμό και την επίθεση, τέσσερις στρατιώτες των SDF σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση οι δυνάμεις των SDF ενεπλάκησαν σε μάχη με τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος γύρω από το χωριό Κάνα.

Από τη μάχη που ακολούθησε, 7 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο ARA News.

Παράλληλα, αμερικανικά βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν δύο αεροπορικά χτυπήματα σε θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

“Με την υποστήριξη των αμερικανικών μαχητικών, οι δυνάμεις μας μπόρεσαν να αποκρούσουν την επίθεση και οι τρομοκράτες αναγκάστηκαν να αποσυρθούν στις θέσεις τους στην πόλη Σαντάντι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου”, είπε μαχητής των SDF στο ARA News.

Η πόλη Σαντάντι είναι το κυρίως προπύργιο που έχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα και από εκεί οι τζιχαντιστές κάνουν τις επιδρομές τους ενάντια στους Κούρδους και τους συμμάχους τους.

Η κουρδοαραβικοχριστιανική συμμαχία SDF έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα να απελευθερώσει 240 κωμοπόλεις και χωριά στην επαρχία της Χασάκα από το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, η τρομοκρατική οργάνωση επιμένει με αντεπιθέσεις της να ανακαταλάβει τα εδάφη που πρόσφατα έχασε.

Σχετικά άρθρα