Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες “άμαχοι” υποστηρικτές των τζιχαντιστών εγκαταλείπουν το Χαλέπι (βίντεο)

Χιλιάδες “άμαχοι” υποστηρικτές των τζιχαντιστών εγκαταλείπουν το Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Χιλιάδες κάτοικοι του Χαλεπιού, από τις συνοικίες που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές, εγκαταλείπουν το Χαλέπι και καταφεύγουν πρόσφυγες στην Τουρκία.

Οι πρόσφυγες αυτοί φεύγουν από το Χαλέπι γιατί φοβούνται αντίποινα από τον συριακό στρατό επειδή συνεργάστηκαν με τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές.

Πολλοί είναι συγγενείς, γυναίκες, οικογένειες τζιχαντιστών. Αφού στασίασαν κατά της κυβέρνησής τους και συνεργάστηκαν με την Τουρκία, τώρα οι προδότες το βάζουν στα πόδια.

Η πόλη Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, δεν καταλήφθηκε ποτέ ολοκληρωτικά από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τους συμμάχους της “μετριοπαθείς” ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και άλλων οργανώσεων.

Οι τζιχαντιστές έλεγχαν κάποιες συνοικίες, κάποιες άλλες παρέμειναν υπό κυβερνητικό έλεγχο, ενώ μια συνοικία στο Χαλέπι είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων της Συρίας.

Τις τελευταίες ημέρες η νικηφόρα προέλαση του συριακού στρατού, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, προαναγγέλλει την εκδίωξη από το Χαλέπι των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστικών συμμοριών.

Χιλιάδες κάτοικοι του Χαλεπιού, από τις συνοικίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, εγκαταλείπουν την πόλη φοβούμενοι ότι η κυβέρνηση θα τους τιμωρήσει για τη συνεργασία τους με τους τρομοκράτες.

Σχετικά άρθρα