Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία παρεμποδίζει τις προσπάθειες της Δύσης για ειρήνη στην Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία μέσω των βομβαρδισμών της, παρεμποδίζει τις προσπάθειες της Δύσης για λήξη των πολεμικών συγκρούσεων στην Συρία, βοηθώντας παράλληλα την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει  ο Γενικός Γραμματέας το ΝΑΤΟ, Γενς Στολενμπεργκ.

«Οι αλλεπάλληλες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, που στοχεύουν κυρίως ομάδες των ανταρτών, υπονομεύουν τις προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύγκρουση», δήλωσε ο κ. Στόλενμπεργκ, καλώντας παράλληλα τη Ρωσία να ξεκινήσει μια «ήρεμη αποκλιμάκωση» των δράσεών της στην περιοχή.

Ο τραγικός (μέχρι στιγμής) απολογισμός του εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και τους τζιχαντιστές, ο οποίος ξεκίνησε το 2011, είναι 260.758 νεκροί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έως το τέλη του 2015, με τους πρόσφυγες να υπολογίζονται στα 7 εκατομμύρια πολίτες.

Σχετικά άρθρα