Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός πέρασε… πάνω από τους τζιχαντιστές στα περίχωρα Δαμασκού (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός και η πολιτοφυλακή συνεχίζουν την προέλαση κόντρα στους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα από διάφορες κατευθύνσεις προκειμένου να προστατεύσουν το στρατηγικό τρίγωνο Δαμασκού – Κουνέιτρα – Νταράα.

Η Νταράα, μια πόλη στα νοτιοδυτικά της Συρίας, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και είναι μία από τις κύριες οδικές αρτηρίες στα νότια της Δαμασκού.

Η προστασία της πόλης και των περιχώρων είναι στρατηγικής σημασίας και ο στρατός του Άσαντ πραγματοποιεί επιχειρήσεις κόντρα στους τζιχαντιστές, τόσο στα νότια της πόλης όσο και προς την αντίθετη κατεύθυνση της πόλης Κουνέιτρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, ένα μεγάλο μέρος τρομοκρατών κυριολεκτικά κονιορτοποιήθηκαν από τη στρατιωτική επιχείρηση στο χωριό Ατμάν, στα 4 χιλιόμετρα από την Νταράα.

Ο στόχος της επιχείρησης σύμφωνα με τις συριακές δυνάμεις, ήταν να προστατευτεί το βόρειο τμήμα της Νταράα από μια επιθετική επιχείρηση των τζιχαντιστών και να μεταφερθεί η μάχη στα δυτικά ώστε να διακοπεί η διαδρομή του ανεφοδιασμού τους.

Σχετικά άρθρα