Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία “βλέπει” στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία

Η Ρωσία “βλέπει”  στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Συρία, Τουρκία,

Στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία «βλέπει» το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας με τον εκπρόσωπό του, Ιγκόρ Κονασένκοφ, να υποστηρίζει πως υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «πιστεύουμε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται ενεργά για στρατιωτική επιχείρηση σε ένα κυρίαρχο κράτος, τη συριακή αραβική δημοκρατία».

Σε ενημέρωση Τύπου που πραγματοποίησε ο Κονασένκοφ τόνισε πως εντοπίζονται ολοένα περισσότερες ενδείξεις ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για άμεση στρατιωτική δράση στη Συρία, αποδίδοντας τις πληροφορίες στη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης δήλωσε ότι έχει δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τουρκικές μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού να στοχεύουν συριακoύς οικισμούς στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας.

«Είμαστε προβληματισμένοι από το γεγονός ότι οι συνήθως ομιλητικοί εκπρόσωποι του Πενταγώνου, του ΝΑΤΟ και άλλων ομάδων, που δήθεν προστατεύουν τα δικαιώματα του συριακού λαού, παραμένουν σιωπηλοί παρά τις εκκλήσεις μας για αντίδραση σε αυτή τη δραστηριότητα», τόνισε ο Κονασένκοφ.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει την παρατήρηση στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας «ερασιτέχνες» όσους στην Άγκυρα εκτιμούν πως μπορούν να αποτρέψουν ρωσική πτήση εναέριας παρατήρησης.

Εξάλλου, προ ημερών η Τουρκία δεν είχε επιτρέψει σε Ρώσους ερευνητές να διεξάγουν προγραμματισμένη πτήση πάνω από τουρκικά εδάφη, με τον Κονασένκοφ να υποστηρίζει πως τέτοιες ενέργειες από ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Εκτιμούμε την ενέργεια της Τουρκίας σαν επικίνδυνο προηγούμενο και σαν μία προσπάθεια να κρύψει την παράνομη στρατιωτική της δράση στα σύνορα με τη Συρία», ολοκλήρωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης.

Σχετικά άρθρα