Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταβούτογλου: 70.000 πρόσφυγες καθοδόν προς την Τουρκία

Νταβούτογλου: 70.000 πρόσφυγες καθοδόν προς την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχμέτ Νταβούτογλου, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι κατευθύνονται προς τα τουρκικά σύνορα από τη συριακή πόλη Χαλέπι λόγω της κλιμάκωσης των αεροπορικών βομβαρδισμών, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στη διάσκεψη δωρητών στο Λονδίνο.

“Δέκα χιλιάδες νέοι πρόσφυγες περιμένουν στο κατώφλι της Κιλς εξαιτίας των αεροπορικών βομβαρδισμών και των επιθέσεων εναντίον του Χαλεπιού”, είπε, επικαλούμενος νέες πληροφορίες που έλαβε καθ΄οδόν προς το Λονδίνο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Κιλς είναι μια συνοριακή επαρχία στη νότια Τουρκία που εφάπτεται με μια περιοχή στη Συρία η οποία σε μεγάλο βαθμό τελεί υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

“Εξήντα με εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι στους καταυλισμούς του βόρειου Χαλεπιού κατευθύνονται προς την Τουρκία. Το μυαλό μου δεν βρίσκεται τώρα στο Λονδίνο, αλλά στα σύνορά μας – πώς θα μετεγκαταστήσουμε αυτούς τους επιπλέον ανθρώπους που φθάνουν από τη Συρία;” πρόσθεσε. “Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στο Χαλέπι είναι έτοιμοι να κατευθυνθούν προς την Τουρκία”, είπε.

Σχετικά άρθρα