Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στέλνει κουρδικής καταγωγής στρατιώτες να σκοτώσουν Κούρδους!

Η Τουρκία στέλνει κουρδικής καταγωγής στρατιώτες να σκοτώσουν Κούρδους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Η Τουρκία αναπτύσσει σκοπίμως κουρδικής καταγωγής Τούρκους στρατιώτες στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν), όπου οι Αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και μάχες μαίνονται μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων πολιτοφυλάκων του YPS.

“Υπάρχει σχέδιο πίσω από την αποστολή κουρδικής καταγωγής αστυνομικών και στρατιωτών στις περιοχές μας”, λέει ο Φερίντ Λατσίν, δικηγόρος και Κούρδος ακτιβιστής.

“Οι Κούρδοι στρατιώτες δεν πρέπει να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στον ίδιο τον λαό τους. Πρέπει να πετάξουν τα όπλα τους και να αρνηθούν να σκοτώσουν τους συμπατριώτες τους”, είπε ο Λατσίν μιλώντας στο κουρδικό δίκτυο Rudaw.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται από τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων της Τουρκίας. Εκτός από τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και τους νεκρούς Κούρδους αντάρτες, έχουν χάσει τη ζωή τους και 256 πολίτες, μεταξύ των οποίων και 65 παιδιά.

“Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όποτε επιτίθεται σε πολίτες μέσα στα σπίτια τους”, είπε ο Λατσίν, προσθέτοντας ότι πολλοί άμαχοι νεκροί είναι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας έχει ασκήσει διώξεις εναντίον 60 Κούρδων δημάρχων οι οποίοι κατηγορούνται ότι “θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας”, μετά την ανακήρυξη από την πλευρά τους της τοπικής κουρδικής αυτοδιοίκησης. 31 δήμαρχοι ήδη έχουν φυλακιστεί και εκτίουν διάφορες ποινές κάθειρξης.

“Επίσης έχουν απομακρυνθεί 23 δημοτικοί σύμβουλοι από τις θέσεις τους και έχουν συλληφθεί και κρατούνται 54 δημοτικοί υπάλληλοι”, είπε ο Λατσίν. Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει εισηγηθεί ποινές ισοβίων για ορισμένους από τους συλληφθέντες.

Ο στρατός της Τουρκίας κατηγορείται ότι έχει εκκενώσει σχολεία, τα οποία έχει μετατρέψει σε στρατόπεδα και βάσεις από τις οποίες επιτίθεται ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες που έχουν στήσει οδοφράγματα μέσα στις πόλεις.

Σχετικά άρθρα