Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί παραιτήθηκε ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών

Γιατί παραιτήθηκε ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία,

Την παραίτησή του ανακοίνωσε αιφνίδια την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας Αϊβάρας Αμπρομαβίτσιους, ισχυριζόμενος πως βρίσκει «τοίχο» στις προσπάθειες του να πατάξει τη βαθιά ριζωμένη κρατική διαφθορά.

Ο κ. Αμπρομαβίτσιους είπε πως αποχωρεί εν μέσω «διογκούμενων πιέσεων» να διορίσει συγκεκριμένα πρόσωπα σε κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις -ή ακόμη και στο ίδιο του το υπουργείο.

«Εγώ και η ομάδα μου δεν θέλουμε να είμαστε το κάλυμμα της κραυγαλέας διαφθοράς ή οι μαριονέτες όσων θέλουν μια κυβέρνηση παλαιού τύπου να εδραιώνει τον έλεγχό της στο δημόσιο χρήμα» είπε.

«Δεν θέλω να πηγαίνω στο Νταβός να συναντιέμαι με ξένους επενδυτές και εταίρους και να τους λέω για τις επιτυχίες μας την ώρα που συγκεκριμένα ζητήματα επιλύονται προς όφελος συγκεκριμένων ατόμων πίσω από την πλάτη μου».

Η παραίτηση προκάλεσε την ασυνήθιστη αντίδραση των πρεσβειών της Δύσης στο Κίεβο, οι οποίες σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι πέτυχε πραγματικές μεταρρυθμίσεις από την ανάληψη των καθηκόντων του το Δεκέμβριο του 2014.

Σχετικά άρθρα