Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

61 παντρεμένες ανήλικες έφτασαν ως πρόσφυγες στη Νορβηγία – Η μικρότερη είναι 11 ετών

61 παντρεμένες ανήλικες έφτασαν ως πρόσφυγες στη Νορβηγία – Η μικρότερη είναι 11 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κακοποίηση Ανηλίκου, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νορβηγία, Πρόσφυγες,

Αμήχανες στέκουν οι Αρχές στη Νορβηγία από την αποκάλυψη ότι μεταξύ των όσων αιτούνται άσυλο στη χώρα υπάρχουν και 61 παιδιά (κορίτσια) που εισήλθαν παντρεμένα με μεγαλύτερους (ενήλικους) άνδρες. Μάλιστα, η νεαρότερη ανήλικη παντρεμένη είναι μόλις 11 ετών.

Τουλάχιστον 10 παντρεμένες είναι κάτω των 16 ετών, δύο νεαρά κορίτσια είναι εγκυμονούσες στο δεύτερο παιδί τους και μεταξύ των ανήλικων παντρεμένων είναι και μια 11χρονη.

Η Μαρί Τρομάλντ, διευθύντρια της Bufdir (της νορβηγικής Διεύθυνσης για Παιδιά, Νέους και Οικογενειακές Υποθέσεις), δήλωσε μιλώντας σε νορβηγικά Μέσα:

“Εξετάζουμε πολύ σοβαρά εάν τα παιδιά, που είναι κάτω των 18 ετών, βρίσκονται σε κίνδυνο ή υπόκεινται σε σεξουαλική κακοποίηση, βία και εξαναγκασμό. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να βοηθάμε αυτά τα παιδιά και να αποτρέπουμε εξαναγκαστικές καταστάσεις”.

Η Μαρί Τρομάλντ αναφέρθηκε και στη περίπτωση μιας 14χρονης εγκύου που έφτασε στη Νορβηγία με τον 23χρονο σύζυγό της και το 18 μηνών μωρό τους. Το ζευγάρι στην παρούσα φάση ζει ξεχωριστά ενώ ο σύζυγος ερευνάται από την Αστυνομία.

Τα παιδιά – νύφες που αναζητούν άσυλο στη Νορβηγία προέρχονται κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Σιλβί Λίσταγκ, που είναι υπεύθυνη και για την πολιτική χορήγησης ασύλου, δήλωσε για το θέμα ότι “είναι ένα έθιμο το οποίο έρχεται από χώρες που είναι αρκετά μακριά από τον τρόπο ζωής που έχουμε συνηθίσει”.

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι “είναι απόλυτα κατακριτέο”, υπαινισσόμενη ότι οι Αρχές θα μπορούσαν να τιμωρήσουν τους ενήλικους άνδρες που φθάνουν στη Νορβηγία με συζύγους που παντρεύτηκαν δίχως τη συναίνεσή τους. Οι εξαναγκαστικοί γάμοι απαγορεύονται στη Νορβηγία.

Σχετικά άρθρα