Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους YPG και ηττήθηκε (για μια ακόμη φορά)

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους YPG και ηττήθηκε (για μια ακόμη φορά)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Φράγμα Τισχρίν,

Οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία, ο σοσιαλιστικός στρατός YPG/YPJ, απέκρουσε επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος νότια της Κόμπανι, στη βόρεια Συρία, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές την Τρίτη.

“Μια ομάδα τρομοκρατών από το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να διεισδύσει στο χωριό Τισχρίν νοτιοδυτικά της Κόμπανι, αλλά οι YPG απέκρουσαν την επίθεση και ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να υποχωρήσουν πίσω στις θέσεις τους στην Τζαραμπλούς”, είπε ο εκπρόσωπος του YPG Χαμπούν Οσμάν στο ARA News.

Η επίθεση άρχισε όταν ένας τζιχαντιστής εξαπέλυσε επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε ένα σημείο ελέγχου (μπλόκο) του YPG κοντά στο Φράγμα του Τισχρίν. Στη συνέχεια μια ομάδα από 30 τζιχαντιστές επιτέθηκαν για να καταλάβουν το αρχηγείο του YPG στην περιοχή.

“Μετά την τρομοκρατική επίθεση, μάχες ξέσπασαν μεταξύ των Κούρδων στρατιωτών και των τρομοκρατών από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στο Φράγμα Τισχρίν”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των Κούρδων.

Τουλάχιστον 4 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη μάχη, πριν οι υπόλοιποι αναγκαστούν να υποχωρήσουν στην πόλη Τζαραμπλούς, που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν συνεχώς να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν πρόσφατα από τους Κούρδους στην επαρχία του Χαλεπιού, με την επιχείριση κατάληψης του Φράγματος Τισχρίν από τις κουρδικές δυνάμεις.

TISHREEN-DAM-MAP

Στις 26 Δεκεμβρίου 2015, οι κουρδικές δυνάμεις του YPG, συμμετέχοντας σε κοινή επιχείριση με τους Άραβες και χριστιανούς συμμάχους τους ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά νότια της Κόμπανι και έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από το στρατηγικής σημασίας Φράγμα Τισχρίν στον Ευφράτη ποταμό.

Η απώλεια του Φράγματος Τισχρίν για το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οργάνωση. Οι τζιχαντιστές κατείχαν το φράγμα επί δύο χρόνια και από εκεί περνούσαν οπλισμό και εφόδια που έβαζαν από την Τουρκία προς την ντε φάκτο πρωτεύουσά τους, τη Ράκα στην κεντρική Συρία.

Επίσης, από το Φράγμα Τισχρίν είχαν τον έλεγχο και της ηλεκτροδότησης στη βόρεια Συρία.

fragma_tishrin

Σχετικά άρθρα