Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ανατίναξαν εμίρη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ ανατίναξαν εμίρη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Μαχητικά αεροπλάνα των ΗΠΑ χτύπησαν αυτοκινητοπομπή τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βορειοδυτικό Ιράκ. Μεταξύ των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν ήταν και ο επικεφαλής εμίρης της οργάνωσης στην κατεχόμενη Ταλ Αφάρ.

Ο Αμάρ Μουσταφά Αλ Ζακίγια (Ammar Mustafa al Zakiyah), ο εμίρης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ταλ Αφάρ, σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή και μαζί του έχασαν τις ζωές τους και πολλοί από τους συνοδούς του, όπως επιβεβαίωσαν πηγές της ιρακινής Αστυνομίας στην επαρχία της Νινευή.

Καλά ενημερωμένες πηγές είπαν στο ARA News ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε μετά από πληροφορίες που έδωσαν στους Αμερικανούς οι μυστικές υπηρεσίες των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ.

Ο τζιχαντιστής εμίρης ταξίδευε από την Ταλ Αφάρ προς τη Ραμάντι, την πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας Άνμπαρ, όταν η αυτοκινητοπομπή του δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα.

“Τουλάχιστον 8 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν μαζί με τον Αμάρ Μουσταφά Αλ Ζακίγια από την επιδρομή”, δήλωσε η πηγή στο ARA News.

Πριν δύο μήνες οι Αμερικανοί είχαν σκοτώσει σε παρόμοια αεροπορική επιδρομή τον προηγούμενο εμίρη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ταλ Αφάρ, τον Αλί Χασάν Αλ Αφάρι (Ali Hassan al Afari).

Μετά τον θάνατο του Αλ Αφάρι, τον Νοέμβριο του 2015, το Ισλαμικό Κράτος τοποθέτησε εμίρη στην περιοχή τον Αλ Ζακίγια.

Τους τελευταίους μήνες οι Αμερικανοί έχουν βαλθεί να εξολοθρεύσουν όλους τους ηγέτες και οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι αεροπορικές επιδρομές τους είναι στοχευμένες και χτυπάνε αρχηγεία, οπλοστάσια, πετρελαιοπηγές και όπου έχουν πληροφορίες ότι βρίσκονται τζιχαντιστές εμίρηδες, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Οι Αμερικανοί λαμβάνουν πολλές πληροφορίες από τοπικές πηγές για αυτό και έχουν θανατηφόρα επιτυχία σε κάθε χτύπημά τους.

Το Ισλαμικό Κράτος υποπτεύεται ότι τις πληροφορίες διοχετεύουν ντόπιοι διαδικτυακοί ακτιβιστές και για αυτό έχει εξαπολύσει πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό. Όσοι διαδικτυακοί ακτιβιστές συλλαμβάνονται αποκεφαλίζονται με συνοπτικές διαδικασίες ως κατάσκοποι.

Σχετικά άρθρα