Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ έκοψε τις υπόγειες διαδρομές των τζιχαντιστών από την Τουρκία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τα συριακά στρατεύματα υποστηριζόμενα από δυνάμεις πολιτών, μπλόκαραν τις κύριες υπόγειες διαδρομές των τζιχαντιστών που βρίσκονται μεταξύ Τουρκίας και βορείως από το Χαλέπι, αναφέρει το Ria Novosti.

“Ο στρατός και οι πολίτες έκοψαν τις διόδους και έτσι οι τζιχαντιστές έχουν μπλοκαρισμένη την υπόγεια διαδρομή που τους συνδέει μέσω Τουρκίας στο Χαλέπι”, ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς της Συρίας, η αντεπίθεση του Άσαντ συνεχίζεται στα βόρεια με κατεύθυνση τα τουρκικά σύνορα και οι μάχες επικεντρώνονται στις επαρχίες γύρω από το Χαλέπι που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία τρία χρόνια.

Την Τρίτη οι δυνάμεις της Συρίας πήραν υπό τον έλεγχο τους δύο κατοικημένες περιοχές και αυτές τις μέρες το πυροβολικό βομβαρδίζει την πόλη Retyan, μια πολύ σημαντική βάση των τρομοκρατών.

Οι περιοχές που συγκεντρώνονται οι τζιχαντιστές, τα κέντρα εκπαίδευσης και οπλισμού, βάλλονται ταυτόχρονα από αέρος τόσο από τους Ρώσους, όσο και από την πολεμική αεροπορία της Συρίας.

Οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν μαζικά τις περιοχές που χτυπά ο στρατός, καταλήγουν οι πηγές του Ria Novosti.

«Ίσως χαθεί και η τελευταία ευκαιρία να μπει ένα τέλος στις συγκρούσεις που σκότωσαν 260.000 ανθρώπους και ανάγκασαν περισσότερο από το μισό του πληθυσμού της Συρίας να μεταναστεύσει» δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Staffan de Mistura.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις 270 ρωσικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στο Χαλέπι από το πρωί της Δευτέρας.

Η κύρια αντιπολιτευτική ομάδα η οποία συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιήθηκαν στο Χαλέπι από τη ρωσική πλευρά ήταν άνευ προηγουμένου και σημαντική απειλή για την επίτευξη μιας λύσης.

Σχετικά άρθρα