Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό πυροβολικό καλύπτει την οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία καλύπτει με δυνάμεις πυροβολικού στα σύνορα με τη Συρία, την οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ρώσικες στρατιωτικές πηγές, αναφέρει το Ria Novosti.

“Η Τουρκία άνοιξε πυρ επαναληπτικά  τη  στιγμή που οι δυνάμεις των τζιχαντιστών ξεκίνησαν την αναδίπλωση και εγκατέλειψαν τις θέσεις μάχης, επιτρέποντας τους να ανασυγκροτηθούν εντός τουρκικού εδάφους” ανέφερε η ίδια πηγή.

Το τουρκικό πυροβολικό κατάφερε πλήγματα κατά του Συριακού στρατού αλλά και κατά αμάχων στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Τη Δευτέρα η Δαμασκός κατήγγειλε την έναρξη πυρ από μέρους της Τουρκίας στη Λαττάκεια, όπου τραυματίστηκαν αρκετοί πολίτες.

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν συριακό έδαφος με πυροβολικό και οι αποδείξεις είναι χωρίς συζήτηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Οι εικόνες που το επιβεβαιώνουν σύμφωνα με τη Μόσχα, λήφθηκαν από την ανώτατη διοίκηση του συριακού στρατού.

Επιπλέον, ακόμη και η αντιπολίτευση στη Συρία, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς της Μόσχας, κατέληξε ο Κονασένκοφ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι παρά τα όσα αναφέρουν οι Ρώσοι, στη Λαττάκεια δεν υπάρχει Ισλαμικό Κράτος. Υπάρχει η Αλ Κάιντα και άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες που υποστηρίζονται ανοιχτά από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά άρθρα