Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε γαλλικό ντρον πάνω από τη Μανμπίτζ

Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε γαλλικό ντρον πάνω από τη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μανμπίτζ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα γαλλικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (ντρον) το οποίο πετούσε για κατασκοπευτικούς λόγους πάνω από την πόλη Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία.

Η πόλη Μανμπίτζ βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και είναι μια από τις πόλεις που σχεδιάζουν άμεσα να απελευθερώσουν οι Κούρδοι από τους τζιχαντιστές.

Η στρατηγική της σημασία είναι μεγάλη, διότι από αυτή περνάνε οι δρόμοι ανεφοδιασμού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τα συντρίμμια του γαλλικού ντρον, το οποίο πυροβόλησαν και κατέρριψαν οι τζιχαντιστές τη Δευτέρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έδωσε η οργάνωση σχετικά με την κατάρριψη.

Ο Δυτικός Συνασπισμός που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπό τις ΗΠΑ, στοχεύει και βομβαρδίζει τους ηγέτες και οπλαρχηγούς της οργάνωσης, ώστε να την αφήσει ακέφαλη.

Δεκάδες ηγέτες και οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες στη Συρία και το Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές από την πλευρά τους έχουν εκτελέσει δεκάδες ακτιβιστές του διαδικτύου, που έχουν πιάσει στη Συρία και στο Ιράκ, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ των εχθρών της οργάνωσης.

Πέρα από πληροφοριοδότες εντός των περιοχών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, οι δυτικοί χρησιμοποιούν και κατασκοπευτικά ντρον για να εντοπίζουν τους στόχους.

Σχετικά άρθρα