Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αφγανοί βομβάρδισαν ραδιοφωνικό σταθμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Οι Αφγανοί βομβάρδισαν ραδιοφωνικό σταθμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι Αρχές του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι κατέστρεψαν ύστερα από αεροπορική επιδρομή έναν ραδιοφωνικό σταθμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα δικαστήριο της Σαρία που είχε εγκαταστήσει η τζιχαντιστική οργάνωση στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.

Από το αεροπορικό χτύπημα, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Ατσίν, σκοτώθηκαν και 20 τζιχαντιστές, όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας στην περιοχή, ταξίαρχος Αχμάντ Σετζάντ μιλώντας στο Pajhwok Afghan News.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χαζράτ Χουσάιν Μασρικιγουάλ, επιβεβαίωσε την καταστροφή του ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο Χαλιφάτο” και του θρησκευτικού δικαστηρίου, όπως και τον θάνατο των 20 τζιχαντιστών.

Το “Ράδιο Χαλιφάτο” εξέπεμπε στους 90,0 FM τους τελευταίους τρεις μήνες για δύο ώρες την ημέρα. Από το απόγευμα της Δευτέρας οι εκπομπές του έχουν σιγήσει, ως συνέπεια του αεροπορικού χτυπήματος.

Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχε ξανά ανακοινώσει ότι είχε καταφέρει να “σιωπήσει” το “Ράδιο Χαλιφάτο”, ωστόσο οι τζιχαντιστές άρχισαν ξανά τις εκπομπές τους, μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου.

Σχετικά άρθρα