Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Πέρασε η ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους στη Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές,

Κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα προς τους κατοίκους των πολιορκημένων πόλεων της βορειοδυτικής Συρίας, κατάφερε να περάσει.

Η απόφαση αφορά την Καρφάγια και τη Φούα στα βορειοδυτικά, που τις πολιορκούν οι τζιχαντιστές, όπως και τη Μαντάγια που την πολιορκεί η κυβέρνηση.

H μεγαλύτερη οργάνωση της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN), που υποστηρίζεται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, απείλησε πριν λίγες μέρες να αποχωρήσει από τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη εάν η κυβέρνηση της Δαμασκού «συνεχίσει να διαπράττει τα εγκλήματά της».

Τις περιοχές αυτές ωστόσο ελέγχουν οι τζιχαντιστές και είναι αμφίβολο κατά πόσον είναι υπεύθυνη μόνο η κυβέρνηση Άσαντ.

Η λιμοκτονία των Σύρων είναι δυνητικό έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο πρέπει να διωχθεί ποινικά και όχι να καλυφθεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε αμνηστίας, που θα είναι συνδεδεμένη με τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη και ενώ διεξάγονται οι συνομιλίες για τη Συρία, δήλωσε: “Στην περίπτωση της Συρίας, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στον καθένα ότι όπου υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες αγγίζουν το όριο των εγκλημάτων πολέμου ή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, οι αμνηστίες, δεν επιτρέπονται”.

Σχετικά άρθρα