Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χερσαίες δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ θέλουν οι ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Μπάρακ Ομπάμα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η υπόσχεση Ομπάμα για μη αποστολή χερσαίων δυνάμεων φαίνεται πως “πάει περίπατο” λόγω της κατάστασης που έχει φέρει τη Μέση Ανατολή το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά τη Λιβύη που φαίνεται πως μετρά μέρες για μια εισβολή του ΝΑΤΟ με χερσαίες δυνάμεις, τώρα οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για αποστολή στρατιωτών στη Συρία και το Ιράκ ενάντια στους τζιχαντιστές.

Σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και υπεύθυνος για την ανάπτυξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, Σον Μακφάρλαντ, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να σταλούν χερσαίες δυνάμεις ενάντια στους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το TASS.

“Δεν θα είναι απαραίτητα Αμερικάνοι στρατιώτες. Μπορεί να είναι και χερσαίες δυνάμεις των συμμάχων” δήλωσε ο Μακφάρλαντ.

Στις 29 του Ιανουαρίου ομοίως, ο γραμματέας του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, ανακοίνωσε πως η συμμαχία θα μπορούσε να κάνει χρήση χερσαίων δυνάμεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

“Κάνουμε πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε αλλά πρέπει να αναβαθμίσουμε τις επιχειρήσεις” δήλωσε ο Κάρτερ.

Σύμφωνα με τον Κάρτερ, οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να πάνε ως το τέλος τη στρατιωτική επιχείρηση κόντρα στους τζιχαντιστές για να αποδείξουν πως μια τέτοια οργάνωση δεν μπορεί να υπάρχει και να επιβιώνει για πολύ στο σύγχρονο κόσμο.

Σχετικά άρθρα