Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού κοντά στα Ελληνόπουλα της Γερμανίας

Το Χαμόγελο του Παιδιού κοντά στα Ελληνόπουλα της Γερμανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ελληνική Ομογένεια, Μαθητές, Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, Το Χαμόγελο του Παιδιού,

Το διάστημα 20-23 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης σε συνεργασία με το ίδρυμα Παλλάδιον Μονάχου φιλοξένησε κλιμάκιο ειδικών παιδοψυχολόγων/κοινωνιολόγων του Οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι ψυχολόγοι Παύλος Σαλίχος και Ειρήνη Μαρκουλάκη, μαζί με την κοινωνιολόγο Ζωή Κόκαλου επισκέφθηκαν τα ελληνικά σχολεία και με τις κατάλληλες διαδραστικές και παιδαγωγικές μεθόδους, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τους μαθητές των ομογενειακών σχολικών μονάδων στα θέματα της ενδοσχολικής βίας, της εξάρτησης και υπερέκθεσης στο διαδίκτυο, στο traffiking, τις εξαφανίσεις και άλλων σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές ηλικίες.

Ακόλουθα την τελευταία ημέρα Σάββατο 23/01, σε μία ανοιχτή συζήτηση-σεμινάριο με τη γονεϊκή κοινότητα, αναλύθηκαν και υποδείχθηκαν τα μέσα και τα κριτήρια ανάγνωσης των συμπτωμάτων που θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ`όψιν τους οι γονείς, προκειμένου να αντιμετωπίζουν έγκαιρα την απειλή του σχολικού εκφοβισμού ή της εξάρτησης από το διαδίκτυο στο παιδί τους.

Η παραπάνω πρωτοβουλία πέραν των άμεσων ωφελημάτων, δικτύωσε τους συμμετέχοντες στην εθελοντική διαδικτυακή δράση άμεσης επέμβασης/καταγγελίας σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων και traffiking, την οποία οργάνωσε και εποπτεύει πανευρωπαϊκά το Χαμόγελο, ενώ ανέδειξε την ουσιαστική διάσταση της λειτουργίας ενός πολιτιστικού σωματείου.

Η παρέμβαση στα ουσιαστικά κοινωνικά προβλήματα και η πολιτική χειραφέτηση είναι θεσμικά υποχρεωτική, αν θέλουμε να παραδειγματίσουμε τους επόμενους και να οδηγήσουμε τα ομογενειακά σωματεία στην κατανόηση του ιστορικού τους ρόλου στα κοινά της Ομογένειας.

Η επιχορήγηση της παραπάνω δράσης, φροντίστηκε από το ταμείο του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης, μετά από τον εξορθολογισμό του κόστους της Χριστουγεννιάτικης χοροεσπερίδας.

Σχετικά άρθρα