Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε αρχηγείο των Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε αρχηγείο των Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 8 Κούρδοι στρατιώτες των Πεσμεργκά, στο βόρειο Ιράκ, σκοτώθηκαν και ακόμα 6 τραυματίστηκαν όταν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισαν αρχηγείο των Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πεσμεργκά, βομβάρδισαν με πυρά από όλμους το κουρδικό αρχηγείο στην περιοχή Χαζίρ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Μοσούλης.

“Οι τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν πολλά βλήματα όλμων στοχεύοντας ένα Τμήμα Ασφαλείας των δυνάμεών μας στο Χαζίρ το απόγευμα της Κυριακής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Από την τρομοκρατική επίθεση μαρτύρησαν 8 από τους στρατιώτες μας”, γράφει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ακόμα 6 τραυματίστηκαν.

“Οι τραυματισμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο Ερμπίλ [πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν] για να νοσηλευτούν”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Μιλώντας στο ARA News ο αξιωματικός των Πεσμεργκά Μεχμέ Χαλίλ δήλωσε: “Οι δυνάμεις μας απέκρουσαν την προέλαση των τζιχαντιστών ανατολικά της Μοσούλης. Η οργάνωση απαντά με πυρά όλμων και επιθέσεις αυτοκτονίας στις γραμμές μας”.

Μετά την απελευθέρωση της πόλης Σιντζάρ (Σινγκάλ) των Κούρδων Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ τον Νοέμβριο, από τις ηνωμένες κουρδικές δυνάμεις, το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκοπεί από τα εδάφη που ελέγχει στη Συρία από τον βορρά.

Οι τζιχαντιστές εξαπολύουν συνεχώς επιθέσεις ενάντια στους Πεσμεργκά μήπως και καταφέρουν και σπάσουν τις γραμμές τους και να ανακαταλάβουν εδάφη που έχασαν.

Μεταξύ των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Μοσούλη επικρατεί μεγάλη ανησυχία επειδή γνωρίζουν ότι οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ προετοιμάζονται, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, να απελευθερώσουν και τη Μοσούλη.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 δίχως να πέσει ούτε μια σφαίρα.

Σχετικά άρθρα