Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοίραζαν προκηρύξεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στην Όξφορντ Στριτ

Μοίραζαν προκηρύξεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στην Όξφορντ Στριτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λονδίνο, Τζιχαντιστές,

Δύο πλανόδιοι μουσουλμάνοι ιεροκήρυκες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης επειδή μοίραζαν προκηρύξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην κεντρικότερη οδό του Λονδίνου, την Όξφορντ Στριτ.

Ο Ιμπραχίμ Άντερσον (Ibrahim Anderson) και ο Σαχ Τζαχάν Χαν (Shah Jahan Khan) καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία ότι τον Αύγουστο του 2014 προπαγάνδιζαν το Ισλαμικό Κράτος και το “χαλιφάτο” στους δρόμους του Λονδίνου.

Δύο αδελφές, η Ασμάα και η Ρεέμ Αλ Τζουφαΐσα, επέστρεφαν από μια εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη όταν είδαν τους δύο άνδρες να κηρύττουν την τζιχαντιστική προπαγάνδα.

Οι δύο αδελφές τους φωτογράφισαν όπως και τα φυλλάδια που μοίραζαν με το λογότυπο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ανάρτησαν τις φωτογραφίες στο Twitter και στη συνέχεια παρέδωσαν τα αποδεικτικά στοιχεία στην Αστυνομία.

Και οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ωστόσο το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους. Ο Άντερσον καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και ο Χαν σε 2 έτη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πρόθεσή τους ήταν ξεκάθαρη, δηλαδή να προπαγανδίσουν υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόσασταν στο σημείο εκείνη την μέρα για να προπαγανδίσετε υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και να ζητήσετε υποστήριξη για την οργάνωση, προσπαθώντας να πείσετε τους περαστικούς, μοιράζοντας φυλλάδια. Δεν βρισκόσασταν εκεί για να μιλήσετε για το Ισλάμ”.

Ο Άντερσον έχει και ποινικό μητρώο, όπως καταδίκες για επίθεση και παράνομη κατοχή όπλου.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο τι έκαναν οι δύο ιεροκήρυκες τον Αύγουστο του 2014 στο κέντρο του Λονδίνου, όπως είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες το TRIBUNE από το Twitter:

Το Ισλαμικό Κράτος μοίρασε φυλλάδια και προκηρύξεις στο κέντρο του Λονδίνου

Σχετικά άρθρα