Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβόητος Αυστραλός τζιχαντιστής σκοτώθηκε στη Συρία

Διαβόητος Αυστραλός τζιχαντιστής σκοτώθηκε στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο διαβόητος καταζητούμενος Αυστραλός τζιχαντιστής Νιλ Πρακάς (Neil Prakash), που έφυγε από την Αυστραλία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία το 2013, λέγεται ότι σκοτώθηκε.

Οι πληροφορίες για τον θάνατό του διέρρευσαν από μυστικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και υποκλάπηκαν από δυτικές υπηρεσίες.

Ο Αυστραλός προσήλυτος στο Ισλάμ κατάφερε σύντομα να αναδειχθεί στην ιεραρχία της οργάνωσης και έγινε ένας από τους κορυφαίους στρατολόγους.

Ο Πρακάς, που ήταν επίσης γνωστός ως Αμπού Χαλέντ Αλ Καμπόντι (Abu Khaled al Cambodi), είχε συνδεθεί με διάφορες συνωμοσίες για τζιχαντιστικά χτυπήματα και στο έδαφος της Αυστραλίας.

Οι Αρχές της Αυστραλίας δεν έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ωστόσο, παραδέχτηκαν ότι η διαδικτυακή του δράση έχει “σιγήσει”.

Ο Πρακάς χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνεί με νεαρούς και να τους πείθει να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Είχε επίσης πρωταγωνιστήσει και σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο καλούσε τους Αυστραλούς “αδελφούς” του να “ξεσηκωθούν”.

Σχετικά άρθρα